AHŞAP AMBALAJ MALZEMELERİNİN İŞARETLENMESİ- ( ISPM-15 )

Dünya Gıda Örgütü (FAO)'nun altında faaliyet gösteren Uluslararası Bitki Sağlığı Konvensiyonu ( IPPC)'nin hazırladığı ve Bitki Sağlığı Önlemlerine yönelik standartlar kapsamında ithalat ve ihracatta kullanılan palet, sandık gibi ahşap ambalaj malzemelerinin her türlü karanina organizmalarından arındırılmış olmasını öngören ISPM- 15 Standardı ülkemiz tarafından da kabul edilmiş ve uygulanmaya başlanmıştır.

Bu kapsamda ahşap malzemeleri üreticileri,ahşap malzemeleri arındırma yönetmi olarak Isıl İşlem ile muamele etmeleri ve buna ait işaretleme yetkisi almaları gerekmektedir.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından verilen bu yetki ile her üretici bir ISPM-15 numarası ile faaliyet göstermektedir.

ANKA GROUP firması olarak, ahşap ambalaj malzemesi üreticileri ve ihracatçılara;

  • Ahşap Ambalaj Malzemeleri üretimi için Isıl İşlem İşaretleme Yetkisi'nin alınması


  • Ahşap Ambalaj Malzemelerinin İthalat, İhracat ve Transit İşlemleri' nin takibi


  • Her kapasitede Isıl İşlem tesisi kurulması konusunda teknik danışmanlık hizmetleri vermekteyiz.


Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi bazı deniz aşırı ülkeler Isıl İşlemle yapılan işaretlemenin yanı sıra fümigasyonu da şart koşmaktadır.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Fümigasyon Operatörlüğü yatkisine sahip olan firmamız, tüm imalatçı ve ihracaatçılarımızın bu anlamdaki ihtiyaçlarını karşılamaya hazırdır.