FUMİGASYON HİZMETLERİ

Zirai Karantina Kanunu gereğince yurtdışına gönderilecek ve/veya ithal edilecek ürünlerin ve taşımada kullanılan araçların( konteyner, kamyon vb.) zararlı organizmalardan arındırılmış olması gereklidir.

Bu amaçla kullanılan en etkili önlem fumigasyon - gaz etkili ilaçlamadır ve bu yöntem bir çok ülke tarafından zorunlu uygulamalar arasında yer almaktadır.

Fumigasyon ayrıca et, süt ve bakliyat işleme ve depolama tesisleri ile un fabrikaları, yem fabrikaları gibi türlü gıda üretim ve depolama birimlerindeki zararlılara karşı uygulanan bir mücadele yöntemidir.

Fumigasyonda kullanılan ilaçlar( fumigantlar) çok zehirli olduklarından ve ilgili mevzuat gereği fumigasyon uygulaması yaparak sertifika verebilmek için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yetki belgesi aranmalıdır.

ANKA GROUP Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan Fümigasyon yetkisine sahip olup, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana ve Afyon illerinde ithalat veya ihracaat sırasında ihtiyaç duyacağınız fümigasyon hizmetinizi karşılamaya hazırdır.